Zoeken

Marokko: Kamerleden willen gratis met HSL reizen

20 juli 2019 - 11:40 - Marokko

©

Marokkaanse Kamerleden willen steeds meer voordelen. Enkelen van hen wensen nu ook gratis met de HSL Al Boraq te mogen reizen.

Hun verzoek werd reeds goedgekeurd door de parlementsvoorzitters El Malki en Benchemass, alsook door Rabie Khlie, directeur van de Marokkaanse spoorwegenmaatschappij ONCF.

Le360 bericht dat het verzoek ook werd goedgekeurd door het bureau van de Tweede Kamer en nu nog door de Kamer van raadsleden moet worden gestemd. ONCF-baas Rabie Khlie heeft reeds besloten om speciale kaarten aan te maken voor Kamerleden. Met deze kaart zullen ze gratis met de HSL mogen reizen.

Parlementsleden weten hun eigen belangen dus te verdedigen en krijgen weer eens hun zin, ondanks de vele afwezigheden tijdens parlementssessies, ook wanneer uiterst belangrijke onderwerpen voor het land moeten worden besproken.

Kamerleden in Marokko verdienen een basissalaris van 32.800 dirham. Daarbij komt nog 7000 dirham als het lid een verantwoordelijkheid op zich neemt binnen één van de twee Kamers. Elk Kamerlid mag daarbovenop gratis in businessklasse met de trein reizen, krijgt 800 dirham per maand voor benzinekosten, moeten geen tol betalen op snelwegen, hebben recht op een hotelkamer aan 700 dirham in Rabat en 2000 dirham per dag aan zakgeld wanneer ze naar het buitenland reizen...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team