Zoeken

Marokko: twee nieuwe televisiezenders in de maak

2 augustus 2019 - 19:30 - Marokko

©

Marokkaanse Kamerleden hebben eerder deze week unaniem een tekst gestemd met betrekking tot de oprichting van twee nieuwe televisiezenders.

Op de nieuwe zenders zal enkel informatie met betrekking tot het Marokkaans parlement worden uitgezonden. De eerste zender zal "De parlementaire zender van de Kamer van Volksvertegenwoordigers" heten en de tweede zender "De parlementaire zender van de Kamer van Adviseurs".

Hespress bericht dat de uitzending van de werkzaamheden van het Parlement een "openbare dienst is om burgers te informeren over nieuws en informatie met betrekking tot het parlement".

Op de twee zenders zullen "het nieuws en korte berichten over evenementen in het parlement evenals programma’s omtrent politieke, culturele en sociale kwesties en de planning van parlementsleden van beide kamers" worden uitgezonden.

Habib El Malki, voorzitter van het Huis van Volksvertegenwoordigers, sprak onlangs al over de noodzaak om het Marokkaanse parlement vóór 2021 van een eigen televisiezender te voorzien. "Er is een gebrek aan informatie over parlementaire activiteiten. Dat leidt tot een hoop misverstanden, en ik denk dat het zwaar weegt op ons openbaar leven.", verklaarde hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team