Zoeken

Marokko: journalist Omar Radi voorwaardelijk vrijgelaten

2 januari 2020 - 16:30 - Marokko

©

Omar Radi is dinsdag voorwaardelijk vrijgelaten op bevel van de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg van Ain Sebaa in Casablanca.

De Marokkaanse journalist werd zes dagen vastgehouden in de Oukacha gevangenis. Hij was gearresteerd voor een bericht die hij in april dit jaar op Twitter had gepubliceerd.

In Marokko had de arrestatie van de 33-jarige journalist voor veel verontwaardiging gezorgd. Meerdere mensenrechtenorganisatie en de pers hadden tot zijn vrijlating opgeroepen. In Rabat, Casablanca en zelfs in het buitenland werden protestacties georganiseerd om zijn vrijlating te eisen.

De moeder van de jonge journalist had ook in een brief een emotionele oproep gedaan voor de vrijlating van haar zoon. "Mijn enige hoop is mijn zoon vrij te zien. Mijn leven heeft geen zin zonder Omar.", schreef ze toen.

Omar Radi werd gearresteerd na op de sociale medium kritiek te hebben geuit tegen de veroordeling van de Hirak-activisten. Hij werd aangeklaagd voor laster tegen een magistraat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team