Zoeken

Marokko of Italië: hoe Walid Cheddira zijn keuze maakte

5 maart 2023 - 10:00 - Sport

©

Walid Cheddira werd voor het eerst opgeroepen door Walid Regragui tijdens de voorbereidingen voor het laatste WK. De uitnodiging van de bondscoach was bepalend voor zijn keuze om voor Marokko te spelen.

Net als Cheddira kozen veel binationale spelers om voor Marokko uit te komen vanwege hun gevoel van verbondenheid met hun land van herkomst. "Ik dacht er in eerste instantie aan om het Italiaanse nationale team te vertegenwoordigen, maar toen de uitnodiging van coach Walid Regragui kwam, aarzelde ik niet en accepteerde ik het", aldus Cheddira in een interview met de Italiaanse website Fanpage.

Lees ook: Dit zijn de Marokkaanse spelers die naar WK Qatar gaan (lijst)

Walid Cheddira beleefde zijn eerste WK met Marokko als een droom, vooral met het historisch parcours van de Atlas Leeuwen in Qatar. "Het was een geweldige ervaring, onuitwisbare herinneringen die ik nooit zal vergeten. We hebben iets buitengewoons gedaan en dat geeft met het vertrouwen om vooruit te gaan en te groeien", zei hij.

Lees ook: Waarde Marokkaanse spelers met 77% gestegen

Hij is, net zoals Achraf Hakimi en zijn andere teamgenoten, vastbesloten om bij te dragen aan het succes van het Marokkaans elftal in de komende wedstrijden. "Iedereen heeft altijd iets te verbeteren om beter te worden. Ik zal blijven werken en deze weg volgen om steeds beter te worden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team