Zoeken

Brand op universiteit Oujda: 23 studenten gewond, 1 dode

13 september 2022 - 21:00 - Marokko

©

Op maandag 12 september 2022 brak rond 6.00 ’s ochtends uur brand uit in een paviljoen van de campus van de Mohammed I Universiteit van Oujda, aldus de plaatselijke autoriteiten van de prefectuur Oujda Angad. Verschillende studenten raakten daarbij gewond. Één student overleed aan zijn verwondingen.

De diensten van de civiele bescherming kwamen ter plaatse en slaagden erin de brand volledig onder controle te krijgen rond 7.30 uur. Volgens de plaatselijke autoriteiten raakten in totaal 24 studenten gewond. Een van hen overleed aan zijn verwondingen. Daarnaast hadden veel studenten ook last van het inademen van rook en werden er ook psychologische schokken en andere verwondingen bij slachtoffers geregistreerd.

Lees ook: Drie brandweermannen omgekomen bij bosbrand in M’diq

De 24 studenten werden overgebracht naar de spoedafdeling van het regionale ziekenhuis Al Farabi in Oujda. Vier van hen hebben ernstige verwondingen opgelopen waardoor ze meer zorg nodig hebben. Ze zijn daarom overgebracht naar het CHU Mohammed VI van Oujda.

Lees ook: Jonge helden redden Hajar van brand in Brussel

De veiligheidsdiensten hebben, onder toezicht van het bevoegde parket, een onderzoek ingesteld om de oorzaken van de brand te achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team