Zoeken

Cyberveiligheid: Thales-Group vestigt zich in Marokko

10 april 2022 - 18:20 - Economie

©

De Thales Cybersecurity Group, specialist in cybersecurity en data beveiligingsoplossingen voor kritieke informatiesystemen, heeft de opening aangekondigd van een nieuw operationeel centrum voor lokale beveiliging in Marokko, het eerste in Afrika.

Het doel is om Marokkaanse en Afrikaanse overheden en bedrijven te voorzien van doeltreffende middelen voor toezicht op het gebied van cyberbeveiliging, aldus een persbericht van de groep. Daarin wordt verder gespecificeerd dat bedrijven sinds de coronapandemie steeds meer blootgesteld zijn aan cyberaanvallen.

Lees ook: Thales bouwt 3D printing fabriek in Marokko

Het nieuw operationeel centrum versterkt dus de aanwezigheid van Thales in Afrika. Het voegt zich bij de andere zes centra die zich in Canada, Frankrijk, Hong Kong, Nederland en het Verenigd Koninkrijk bevinden en samen een internationaal netwerk vormen dat werkt volgens het "Follow the Sun" model. Het netwerk ondersteunt continu meer dan honderd klanten over de hele wereld, met een ongeëvenaard niveau van reactievermogen en flexibiliteit, aldus het persbericht.

Lees ook: Cybercriminaliteit is een constante bedreiging voor Marokko

"Thales is er trots op dat het zijn expertise en vaardigheden op het gebied van cyberbeveiliging in Marokko kan versterken. De lancering van dit operationeel centrum voor lokale beveiliging, getuigt van de ambitie van de groep om ten dienste te staan van de ontwikkeling van veiligheidsinfrastructuur in Afrika, zo dicht mogelijk bij de behoeften van zijn klanten. Naast onze analysecapaciteiten bieden wij hen ook toegang tot een hybride oplossing voor advies en toezicht op hun activiteit, waardoor zij hun vaardigheden en autonomie op lange termijn kunnen vergroten," aldus Hicham Alj, managing director van Thales Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team