Zoeken

Marokko: bekende « islamisten » bij seksschandaal betrokken

22 augustus 2016 - 20:00 - Gemeenschap

©

Men zou er bijna om lachen. Twee bekende leden van de islamitische beweging MUR, ideologische tak van de PJD partij, zijn zaterdag op overspel betrapt. Beiden hadden in het verleden harde uitspraken gemaakt over vreemdgaan.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia werd Moulay Omar Benhammad, hoogleraar, doctor in de islamitische studies en vice-president van de MUR, samen met Fatima Nejjar, eveneens vice-presidente van de beweging, in een auto betrapt nabij het strand van Mansouria.

De twee werden door de politie gearresteerd en aan de gendarmerie overgeleverd. Moulay Omar Benhammad ontkende eerst dat hij een buitenechtelijke relatie had met Nejjar. Hij vertelde vervolgens dat ze een islamitisch huwelijk hadden gesloten. Benhammad probeerde daarop een agent om te kopen. Hij zal als gevolg niet alleen worden vervolgd voor overspel maar ook voor poging tot corruptie.

Moulay Omar Benhammad had enige tijd geleden een fatwa uitgevaardigd waarin het uitwisselen van liefdeswoordjes op Facebook verboden werd. Fatima Nejjar had tijdens een preek studentes aangemoedigd om niet in het bijzijn van mannen te lachen omdat dat volgens haar « het begin van ontucht » is.

De MUR heeft de twee verantwoordelijken tijdelijk geschorst en verwerpt in een verklaring het traditioneel huwelijk. De twee tortelduifjes zullen begin september voor de rechter verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team