Zoeken

Marokko geeft uitleg over inreisverbod voor Belgische advocaat

1 juli 2021 - 10:07 - Marokko

©

Het besluit om de Belgische advocaat Christope Marchand de toegang tot Marokkaans grondgebied te weigeren was een soevereine beslissing, melden de Marokkaanse autoriteiten in een persbericht. De beslissing zou in overeenstemming zijn met de wet op het verblijf van buitenlanders wat betreft emigratie en illegale immigratie in het koninkrijk.

Tijdens het proces van de journalist Omar Radi laat Marokko wel onafhankelijke en onpartijdige buitenlandse waarnemers toe. Echter zou de advocaat Christophe Marchand bekend staan om zijn "vijandige houding tegenover Marokko". Met name zijn standpunten over de territoriale integriteit van het koninkrijk zijn niet goed gevallen bij de Marokkaanse autoriteiten. Zijn komst zou de voortgang van de rechtszaak verstoren, staat er vermeld in een persbericht.

De advocaat is sinds 24 februari 2021 niet welkom in Marokko. Toch zou Marchand erop hebben aangedrongen om alsnog naar Marokko af te reizen. Volgens Rabat probeert Marchand het imago van het koninkrijk te beschadigen door een slachtofferrol aan te nemen.

In het persbericht wordt vermeld dat de advocaat de toegang tot het koninkrijk is geweigerd op basis van wet 02-03. Deze wet heeft betrekking op de binnenkomst en het verblijf van buitenlanders in Marokko, emigratie en illegale immigratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team