Zoeken

Marokko: advocaat geschorst na bericht op Facebook

5 oktober 2021 - 20:00 - Marokko

©

Een advocaat is in Casablanca geschorst voor het schenden van de eerbaarheid en oprechtheid in een bericht op Facebook. Zijn schorsing werd door de Adviesraad van het Gerechtshof besloten.

De schorsing van de raadsman volgt op een klacht die tegen hem was ingediend wegens "schending van de eerbaarheid en oprechtheid" in een bericht die hij op Facebook had gedeeld. De Raad van Toezicht van de Orde van advocaten in Casablanca had de klacht verworpen, maar de procureur-generaal des Konings ging in beroep tegen dit besluit. De zaak werd dus overgedragen aan de Raadgevende Kamer van het Hof van Beroep van Casablanca, die de schorsing van de advocaat besloot.

Lees ook: Rabat: advocaat veroordeeld wegens minachting islam

Het besluit zorgt voor veel onvrede onder advocaten in de Marokkaanse metropool die procedurefouten aan de kaak stellen. Zo zouden bepalingen van de wet die het beroep van advocaat regelt, niet zijn nageleefd.

Lees ook: Deense advocaat wil Mansour redden van doodstraf in Marokko

Volgens deze bepalingen moet de "stafhouder elke klacht van de procureur-generaal des Konings of van elke klager tegen een advocaat, binnen de vijftien dagen na ontvangst bij de Orde van advocaten indienen. De raad benoemt dan een van zijn leden om onderzoek te doen naar de klacht met betrekking tot de schending van de wettelijke of reglementaire bepalingen van het beroep en zijn regels, of elke schending van integriteit en eer." De Raad heeft vervolgens twee maanden om te beslissen of de klacht wordt aanvaard of verworpen en of de betrokken advocaat wordt vervolgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team