Zoeken

België: doodrijder Mohamed Azdad maand langer in de cel

18 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

In België heeft de raadkamer vrijdag besloten dat de 28-jarige Stijn Verbauwhede uit Ingelmunster, een maand langer in de gevangenis moet blijven voor het dodelijk aanrijden van de 45-jarige Mohamed Azdad op zondagnacht in Kortrijk.

Verbauwhede was die zondag met een vriend op stap. Ze waren op weg naar Kortrijk om nog iets te drinken, toen hij met hoge snelheid uit de bocht ging en Mohamed Azdad dodelijk aanreed. De vader van drie was op slag dood. "Vanaf de slag herinnert hij zich niets meer", zegt advocaat Decramer. "Hij heeft niet gemerkt dat hij iemand heeft aangereden. Pas later in het ziekenhuis vernam hij van de politie wat er was gebeurd. Hij was zwaar in shock toen hij dat hoorde."

De verdachte was dronken en onder invloed van speed, maar zijn advocaat is van mening dat het nog meeviel. "Ik twijfel zelf of er sprake zou zijn van dronkenschap." Advocaat Decramer is wel verrast door de gebeurtenis, omdat zijn cliënt nog voorwaarden moest naleven omdat hij in 2013 iemand opzettelijk had aangereden.

"Toen hij na zijn vorige veroordeling in 2017 voorwaardelijk in vrijheid werd gesteld, is hij nooit in de problemen gekomen met de strafuitvoeringsrechtbank. Hij had zijn schuldenlast tot op de eurocentiem afbetaald, hij werd getest op alcohol en drugs en alles verliep prima. De afgelopen jaren was hij dus goed bezig. Hij kan geen uitleg geven voor zijn gedrag", aldus zijn advocaat in Het Nieuwsblad.

Decramer zegt dat Verbauwhede aangeslagen is door het drama. "Hij is geen zielloos persoon. Hij is zich zeer bewust van de hartverscheurende gevolgen van zijn daden en voelt zich daar enorm down door."

Bladna.nl