Zoeken

Marokko: goed nieuws voor toekomstige huizenkopers

28 december 2020 - 11:40 - Economie

©

De belastingvoordelen voor huizenkopers in Marokko zijn met zes maanden verlengd. Het gaat hier om een vrijstelling van de belasting op de aankoop van onroerend goed met een maximale aankoopprijs van 250.000 dirham en om een korting van 50% op de registratierechten voor panden die maximaal 4 miljoen dirham hebben gekost.

In de Financieringswet van 2021 is de bestaande regeling vernieuwd en verbeterd. De eerste aankopen van sociale woningen van ongeveer 250.000 dirham, afhankelijk van de regio, worden vrijgesteld van belasting, meldt L’Economiste. Het gaat hier specifiek om nieuw opgeleverde woningen.

Naast deze vrijstelling is de korting op de registratierechten bij aankoop van onroerend goed met een maximale prijs van 4 miljoen dirham, met zes maanden verlengd. Eigenlijk zou deze regeling aan het einde van dit jaar aflopen, maar er is besloten om het te verlengen omdat de Marokkaanse regering verwacht dat de economie pas in de tweede helft van 2021 zal herstellen van de huidige crisis.

De krant L’Economiste is echter van mening dat de Marokkaanse huizenmarkt vooral geholpen zou zijn door directe hulp aan huishoudens aan te bieden en de rentetarieven te verlagen tot 2 à 2,5% om de toegang tot de markt voor nieuwe kopers te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team