Zoeken

Marokko: uitstel van belasting 2020 wegens coronacrisis

16 november 2020 - 17:40 - Economie

©

Marokkaanse belastingbetalers krijgen uitstel om de belasting van dit jaar af te dragen. Volgens een regeling in de Financieringswet 2021 worden er geen boetes in rekening gebracht voor belasting die niet vóór 31 december is afgedragen. Een vrijstelling van belastingverhogingen die in dit jaar zijn ingevoerd is ook onderdeel van de maatregel.

De Marokkaanse regering heeft dit besluit genomen om de bevolking tegemoet te komen voor de financiële situatie die is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus. De hoofdsom van de belasting voor dit jaar, exclusief boetes en de belastingverhogingen uit 2020, moet vóór juli 2021 betaald zijn om gebruik te kunnen maken van de regeling, meldt L’Economiste. De regel wordt automatisch toegepast voor iedereen die de belastingsom vóór de deadline heeft betaald.

Boetes, toeslagen en incassokosten voor belastingen die zijn opgelegd vanwege een rectificatieprocedure en via een schriftelijke overeenkomst zijn vastgesteld, vallen niet onder deze regeling.

Belastingbetalers die wel belasting hebben betaald over 2020 en nog boetes, toeslagen of incassokosten open hebben staan, hoeven voor 31 december 2020 slechts de helft van deze bedragen te betalen. De andere helft moet echter wel uiterlijk vóór 1 juli 2021 zijn betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team