Zoeken

Marokko: imam aangehouden wegens hekserij

12 oktober 2020 - 21:20 - Marokko

©

Een imam die ervan verdacht wordt offerrituelen te hebben verricht in zijn zoektocht naar schatten, werd voorgeleid aan de officier van justitie in de rechtbank van Beni Mellal. Zijn obsessie met het vinden van een "zouhri" bracht hem ertoe studenten op een school in Khenifra te benaderen om hun handpalmen te onderzoeken.

De imam van een moskee in Ait Amri, wordt verdacht van het misleiden van kinderen met het oog op kwakzalverij en het zoeken van schatten, meldt het dagblad Assabah.

Criminele charlatans geloven dat een djin hen zal helpen om de schat te vinden die ze zoeken wanneer ze hem een offer brengen met het bloed van een "zouhri". Een oud gebruik dat in Marokko nog steeds slachtoffers eist.

Het was de verdachte houding van de imam, die naar de kinderen van een openbare school in de buurt van de moskee keek en hen benaderde om hun handpalmen te onderzoeken, die de bewoners alarmeerde, zegt dezelfde bron.

De ouders van de schoolgaande kinderen dienden een klacht in tegen de fkih, omdat ze vermoedden dat deze op zoek was naar een "zouhri" en daarom de handpalmen van hun kinderen onderzocht.

Volgens het volksgeloof draagt ​​een "zouhri" onderscheidende tekens in de hand of in de ogen (strabisme). De fkih heeft tijdens de eerste onderzoeken nog geen bekentenis afgelegd over de feiten waarvan hij wordt beschuldigd.

De moskee waar de imam het gebed leidt bevindt zich ook in het vizier van de gendarmerie. Omdat deze volgens het dagblad bezocht wordt door tientallen mensen die zich bezighouden met offerrituelen en kwakzalverij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team