Zoeken

Marokko verdacht van hacken WhatsApp met Israëlische software

4 mei 2020 - 18:00 - Marokko

©

Marokko en 44 andere landen zijn klanten van de Israëlische groep NSO, eigenaar van Pegasus, een software die wordt gebruikt om WhatsApp accounts te hacken.

Een intern onderzoek van de instant messaging app heeft aangetoond dat het Israëlisch bedrijf "diep betrokken" is bij het hacken van de gegevens van zeker 1400 WhatsApp gebruikers.

NSO Groep zou een "schadelijke code hebben ontwikkeld om de mobiele telefoons van WhatsApp-gebruikers naar een externe server te leiden die niet tot WhatsApp behoort", zegt Claudiu Gheorghe, WhatsApp-manager voor software-engineering.

Op 23 april bevestigde de app dat Pegasus was gebruikt om de gegevens te hacken van voornamelijk mensenrechtenactivisten, journalisten, hoge ambtenaren en politieke tegenstanders. Dat bericht TelQuel.

Marokko behoort tot de 45 landen die van de spionagesoftware gebruik zouden hebben gemaakt. Het zou zelfs één van de zes landen zijn waar de software het meest gebruikt werd om het maatschappelijk middenveld in het oog te houden. In het koninkrijk zou Pegasus onder de code "Atlas" zijn gebruikt en via de telecomoperators Itissalat Al Maghrib en Orange zijn verspreid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team