Zoeken

Steeds meer Marokkanen ruilen WhatsApp in voor Signal

13 januari 2021 - 19:40 - Marokko

©

Veel Marokkaanse internetgebruikers hebben WhatsApp ingeruild voor de Signal-applicatie.

De oorzaak voor deze trend is een wijziging van de gebruikersvoorwaarden van WhatsApp die op 8 februari 2021 ingaat. Door deze wijziging kan de applicatie alleen nog worden gebruikt als de gebruiker er akkoord mee gaat dat zijn gegevens worden gedeeld met de netwerksite Facebook.

Sinds bekend is gemaakt dat WhatsApp zijn voorwaarden gaat veranderen zijn er steeds meer gebruikers die overstappen naar de Signal-berichtenapp. Op dit moment is deze applicatie het meest gedownload in de iOS App Store en in de Android Google Play Store. In 2014 werd Signal gelanceerd met de belofte dat de privacy van de gebruikers zal worden gerespecteerd. In 2020 werd de app door de Mozilla Foundation, die de webbrowser Firefox heeft ontwikkeld, "de meest veilige communicatietoepassing" genoemd. In februari van het vorige jaar heeft zelfs de Europese Commissie haar medewerkers aangeraden om de applicatie te gebruiken voor communicatie met buitenstaanders.

Bekendheden zoals Tesla en SpaceX-oprichter Elon Musk en klokkenluider Edward Snowden raden internetgebruikers eveneens aan om de Signal-app te gaan gebruiken. Ook Marokkanen blijken gevoelig te zijn voor dit advies van prominente figuren op het gebied van online-veiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team