Zoeken

Whatsapp gehackt, veel slachtoffers in Marokko

1 december 2022 - 17:00 - Marokko

©

Op een darknet-platform heeft een hacker op 16 november een database met 487 miljoen telefoonnummers van WhatsApp-gebruikers uit Marokko en andere landen, te koop aangeboden.

Het datalek trof 84 landen. Het beveiligingslek trof 19 miljoen Marokkaanse en 1,5 miljoen Tunesische gebruikers. De meest getroffen landen zijn Egypte (45 miljoen gebruikers), Italië (35 miljoen), de VS (32 miljoen), Saudi-Arabië (29 miljoen), Frankrijk en Turkije (20 miljoen).

Lees ook: Hacker lekt gegevens van twee miljoen Marokkanen

De hacker bood op 16 november de gegevens van bijna een half miljoen WhatsApp-gebruikers te koop aan op een forum van een hackergemeenschap. CyberNews, een medium gespecialiseerd in cybersecurity, beweert te hebben vastgesteld dat de gehackte 1097-nummers echte nummers zijn die gekoppeld zijn aan echte WhatsApp-gebruikersprofielen. Eén vraag blijft echter onbeantwoord: hoe zijn deze gegevens openbaar geraakt?

Lees ook: Interpol arresteert Marokkaan voor hacken internationale bankrekeningen

Meta heeft nog geen commentaar gegeven op het incident. Een soortgelijk incident deed zich voor in 2021. Persoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebook-accounts vonden hun weg naar een hackersforum en waren toegankelijk voor mensen met slechte bedoelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team