Zoeken

Stranden Dar Bouazza bevrijd van illegale bouwwerken

27 februari 2024 - 15:00 - Marokko

©

De autoriteiten in Dar Bouazza hebben een grote opruimingsactie uitgevoerd op de stranden van de stad. Illegale restaurants en strandtenten zijn gesloopt om het openbare maritieme domein te bevrijden.

Eerder werden al soortgelijke acties uitgevoerd in Imsouane, Aourir, Sidi Abderrahman, Tamaris en Dahomey. Nu is het de beurt aan Dar Bouazza om de stranden te bevrijden van illegale bebouwing.

Lees ook: Tanger: villa’s van hoge ambtenaren binnenkort gesloopt?

De exploitanten van restaurants en strandtenten, waaronder Sunny Beach, Baya Beach, Seven Beach Balboa 1, Malibu Beach, Atlantic Boulevard, Taloche en Babaloo Beach, kregen een bevel om hun illegale constructies te verwijderen. Deze zaken waren populair bij toeristen en inwoners van Casablanca.

Lees ook: M’diq-Fnideq: sloop illegaal gebouwde huizen op kustlijn (video)

De actie maakt deel uit van een breder plan om de Marokkaanse kustgebieden te herinrichten. Verenigingen uiten echter hun bezorgdheid over de mogelijke negatieve gevolgen voor toerisme, cultuur en lokaal erfgoed. Ook maken ze zich zorgen over de toekomst van de mensen die in de getroffen gebieden wonen en nu hun huis kwijt zijn. De organisaties roepen de autoriteiten op om deze mensen te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team