Zoeken

Marokko: grenzen Sebta en Melilla blijven gesloten tot 30 april

30 maart 2021 - 11:05 - Marokko

©

De grenzen van Sebta en Melilla met Marokko, zullen tot 30 april gesloten blijven omwille van de coronapandemie. Dit heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken op maandag 29 maart bekendgemaakt.

De maatregel trad maandag 29 maart in werking, meldt El Faro de Ceuta, en werd vastgelegd in het besluit INT/294/2021 van 26 maart, dat is gepubliceerd in het Staatsblad (BOE), onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen door de Spaanse regering om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden of aanbevelingen van de Europese Unie (EU).

De tekst wijzigt de criteria voor de toepassing van de tijdelijke beperking op niet-essentiële reizen uit derde landen naar de Europese Unie en de Schengenlanden, rekening houdend met de gezondheidscrisis.

Omwille van dezelfde reden wordt ook het besluit INT/1236/2020 van 22 december ingetrokken, waarin de criteria werden vastgelegd voor de toepassing van de tijdelijke beperking van het reizen over land naar de Schengenruimte via de controlepost van Gibraltar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team