Zoeken

Marokko: gratis voedselmanden worden betalend in Imilchil

28 april 2020 - 18:00 - Marokko

©

Meerdere gezinnen in het dorpje Tisrawline nabij Imilchil in centraal Marokko, werden verplicht om 15 dirham te betalen om een voedselmand te ontvangen die door Koning Mohammed VI werd gedoneerd.

De verdeling van de manden tijdens de voedselverdelingscampagne voor de maand Ramadan wordt door de Mohammed V stichting voor Solidariteit verzorgd en wordt dit jaar gekenmerkt door een reeks onregelmatigheden.

Alyaoum24 bericht dat meerdere arme gezinnen in het dorpje in het Atlasgebergte gedwongen werden om te betalen om een "gratis Ramadan-voedselmand" te krijgen.

Meerdere gezinnen konden het bedrag echter niet betalen waardoor ze geen voedselhulp ontvingen. Ze deden melding van de situatie bij de nationale commissie die toezicht houdt op de verdeling. Opmerkelijk is dat ondanks de tussenkomst van een verantwoordelijke van de commissie geen actie werd ondernomen om de verantwoordelijkheden vast te stellen.

Ruim 600.000 huishoudens in Marokko, waarvan 459.000 in plattelandsgebieden, hebben dit jaar recht op een voedselmand. Deze omvat 10 kilo bloem, 4 kilo suiker, 250 gram thee, 1 kilo linzen, 1 kilo vermicelli, 5 liter olie en 800 gram tomatenpuree.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team