Zoeken

Marokko wint goud op Arabische Wiskunde Olympiade 2022

22 december 2022 - 14:00 - Marokko

©

Marokko heeft zich opnieuw onderscheiden op de 3ᵉ editie van de Arabische Wiskunde Olympiade, die op 15 december in Tunis werd georganiseerd. Marokkaanse studenten wonnen één gouden en drie zilveren medailles.

Dit jaar werd de wedstrijd online georganiseerd, meldt persagentschap MAP. De olympiade is een initiatief van de Organisatie van de Arabische Liga voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (ALECSO), met als doel de opleiding van studenten wiskunde te bevorderen en een concurrerend klimaat te scheppen voor wiskundestudenten.

Lees ook: Marokkaanse bij beste eindexamenleerlingen in Spanje

Aan de wiskundeolympiade namen dit jaar 60 briljante wiskundestudenten deel uit 15 Arabische landen, waaronder ook Marokko. Volgens de resultaten, die onthuld werden door voorzitter Tahar Dergaa van het wetenschappelijk comité van de Arabische Wiskunde Olympiade, heeft de Marokkaanse student Yassir Abousir de gouden medaille van de wedstrijd gewonnen. Zijn medestudenten Ayoub Abouhafs, Aymane Hajili en Hiba Farchioui wonnen zilver.

Lees ook: Meisjes gelijk aan jongens in wiskunde in Marokko

De olympiades hebben tot doel "de wiskundige en kritische geest bij kinderen en jongeren te ontwikkelen, zodat zij hun vaardigheden kunnen verbeteren ten dienste van de ontwikkeling van hun land en hun samenleving", aldus Dergaa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team