Zoeken

Hoe Marokko twee gijzelaars uit handen van terroristen in Burkina Faso redde

8 juli 2023 - 23:30 - Marokko

©

De bevrijding van twee ontvoerde Marokkaanse fietsers tussen Niger en Burkina Faso, is discreet bereikt door de Marokkaanse autoriteiten. Het verloop wordt in detail uitgelegd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in een antwoord aan een parlementslid.

Na de bekendmaking van de ontvoering zegt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ambassades in Niger en Burkina Faso te hebben ingezet. De betrokkenheid van de autoriteiten in Niamey en Ouagadougou was cruciaal. Er werden inspanningen geleverd die verder gaan dan de officiële instellingen, met inbegrip van lokale burgerverenigingen, beheerders van toeristische sites en internationale vrachtwagenchauffeurs, die een onmisbaar informatienetwerk vormden voor de bevrijdingsactie.

Lees ook: Zorgwekkende verdwijning Marokkaanse fietsers in Burkina Faso

Deze samenwerking maakte het mogelijk om de twee fietsers te lokaliseren in Téra, in Niger, een regio die bekend staat om de aanwezigheid van gewapende groeperingen. Er werd een uitgebreide veiligheidsoperatie op voet gezet door de veiligheidsdiensten, die erin slaagden de twee mannen te bevrijden uit handen van een onbekende terroristische groep. Na hun bevrijding werden ze onmiddellijk opgenomen in een militaire kliniek in Niger. Ze vertoonden tekenen van vermoeidheid, ondervoeding en, voor de oudste van de twee fietsers, sporen van malaria en bloedarmoede.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team