Zoeken

Zorgwekkende verdwijning Marokkaanse fietsers in Burkina Faso

27 april 2023 - 19:00 - Wereld

©

De Vereniging van Toeristische Fietsers van Souss-Massa roept het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen die in het buitenland wonen op om in te grijpen en twee vermiste Marokkanen in Burkina Faso op te sporen. Het land wordt sinds 2015 geteisterd door geweld van jihadistische groepen gelinkt aan Daesh en Al-Qaeda.

Sinds 29 maart heeft de Vereniging van Toeristische Fietsers van Souss-Massa geen nieuws meer van Abderraham Serhani uit Oulouz in de provincie Taroudant en Driss Fatihi uit Ait Milk in Chtouka.

Lees ook: Vermiste Sihem Belouahmia dood aangetroffen

De twee Marokkaanse fietsers waren vanuit Dakhla vertrokken om verschillende Afrikaanse landen met de fiets te bezoeken. In hun laatste Facebook-publicatie van 29 maart meldde Driss Fatihi in een video dat hij zich in Ivoorkust bevond en op weg was naar Burkina Faso.

Lees ook: Jonge Hiba al twee weken vermist in Salé

De Vereniging heeft op sociale media een campagne gestart met foto’s van de twee Marokkanen. Daarin worden de diplomatieke vertegenwoordigingen van Marokko in Afrika opgeroepen een zoekactie te starten naar de twee Marokkaanse fietsers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team