Zoeken

Man pleegt zelfmoord in moskee in Chefchaouen

16 maart 2021 - 16:00 - Marokko

©

De geloofsgemeenschap van een moskee in de douar Achchafra in de provincie Chefchaouen, is in shock na de ontdekking van een opgehangen man bij de ingang van hun gebedshuis. Een nieuwe zelfmoord, amper enkele dagen na de suïcide van een moeder van vijf kinderen, op dezelfde manier.

Dit jaar alleen registreerde de stad Chefchaouen tien zelfmoorden. In andere steden in de regio brengt bijna elke week iemand een einde aan zijn of haar leven. Enkele dagen voor deze tragedie, werd dezelfde plaats opgeschrikt door de zelfmoord van een 40-jarige vrouw en moeder van vijf kinderen, die op dezelfde wijze een einde aan haar leven maakte. Het onderzoek naar de toedracht van deze tragedie is nog aan de gang. Het fenomeen is wijder verbreid. Ook vorige week pleegde een 42-jarige man zelfmoord, zijn lichaam werd hangend aan een olijfboom bij de ingang van de moskee gevonden, meldt het dagblad Assabah, dat benadrukt dat het slachtoffer geen verklaring voor zijn daad heeft achtergelaten.

De Koninklijke Gendarmerie van de stad Chefchaouen en de plaatselijke autoriteiten werden gealarmeerd en gingen ter plaatse. Na het gebruikelijke rapport werd het lichaam van het slachtoffer overgebracht naar het mortuarium voor een autopsie om de omstandigheden van de zelfmoord vast te stellen. Het fenomeen is in de regio toegenomen en vormt een echt hoofdpijndossier voor de autoriteiten, die de redenen proberen te achterhalen die vaders, moeders en zelfs tieners aanzetten tot deze extreme daad.

In 2021 maakten meer dan een dozijn mensen in de regio vrijwillig een einde aan hun leven. In 2019 werden er ook al bijna 30 zelfmoorden geregistreerd. Volgens het dagblad Assabah tonen studies van middenveldorganisaties en bepaalde deskundigen aan dat het duizelingwekkende aantal zelfmoorden in de regio te wijten is aan de achteruitgang van de cannabisteelt. Velen zouden de psychologische last van de huidige economische crisis niet aankunnen.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team