Zoeken

Marokko: 30 jaar gevangenisstraf voor pedofielen?

10 oktober 2020 - 18:00 - Marokko

©

Sinds de verkrachting en moord op de jonge Adnane in Tanger, blijven er stemmen oproepen tot een versterking van het juridische arsenaal zodat misdaden tegen kinderen strenger kunnen worden bestraft. De PPS-partij stelt voor om seksueel misbruik van minderjarigen te bestraffen met celstraffen van 30 jaar tot levenslang.

Door een wetsvoorstel in te dienen om de wettelijk voorziene sancties te verscherpen, hoopt de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS), potentiële aanranders van minderjarigen af te schrikken. Volgens het dagblad Al Massae, houdt de tekst die opgesteld is door de partij, ook rekening met pedofielen die gebruik maken van macht, moraal of middelen om minderjarigen te misbruiken.

De politieke partij stelt voor om schuldigen aan misdrijven tegen een minderjarige, personen met een handicap of personen met een zwak mentaal vermogen, te veroordelen tot een gevangenisstraf van 10 tot 20 jaar met een boete variërend van 50.000 tot 100.000 dirham.

De leden van de PPS dienen dit wetsvoorstel in omdat ze menen dat ondanks de door Marokko geboekte vooruitgang op vlak van de bescherming van kinderrechten, justitie aan handen en voeten gebonden is als het gaat om het opleggen van de zwaarste straffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team