Zoeken

Marokko: gevangenisstraf voor bankmedewerkers in fraudezaak

14 oktober 2020 - 19:52 - Wereld

©

De rechtbank van Essaouira heeft een manager en drie medewerkers van een bankfiliaal veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de vijf en zes jaar en een boete van 100.000 dirham. De veroordeelden hebben ongeveer 10 miljoen dirham gestolen vanuit de bank.

De filiaalmanager van de bank krijgt zes jaar gevangenisstraf. Ook is er beslag genomen van zijn onroerend goed en vier miljoen dirham. De andere drie werknemers kregen elk een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.

In juni werd de manager in Marrakech gearresteerd. De regionale directie van de bank heeft aangifte tegen hem gedaan wegens verduistering van geld en vertrouwensbreuk. Volgens medium Kech24 was de bankier ontmaskerd door middel van een eenvoudige overboeking naar een bureau in Fez.

Bij vermoedens van verduistering heeft het regionale management een intern onderzoek gedaan. Daar kwam naar voren dat de veroordeelde 3,5 miljoen dirham van de rekening verduisterd had. Uit verder onderzoek bleek dat de dader nog meer geld had verduisterd.

Bladna.nl