Zoeken

Marokko: drie jaar cel voor inbraken huizen wereld-Marokkanen

22 juni 2019 - 11:08 - Gemeenschap

©

Een Kameroense man is door de rechtbank van Meknes tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld voor meerdere inbraken in huizen van Marokkanen die in het buitenland wonen.

De verdachte werkte steeds op dezelfde wijze. Hij beklom een muur van de woning, sloeg een ruit in of gebruikte een valse sleutel om de woning binnen te komen. Alle woningen die hij betrad zijn eigendom van Marokkanen die in het buitenland wonen en dus slechts enkele weken per jaar aanwezig zijn.

Meerdere slachtoffers hadden eind vorig jaar aangifte gedaan bij de politie. De arrestatie van de man was echter toevallig. Hij was de woning van een vrouw binnengedrongen om een televisie en cosmeticaproducten te stelen toen hij op heterdaad werd betrapt. Hij probeerde door een raam op de derde verdieping te vluchten maar viel en kon worden aangehouden.

Volgens Assabah werd de man door het hof van beroep in Meknes tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij was in eerste aanleg tot een zwaardere straf veroordeeld maar in beroep werd zijn straf verlaagd vanwege zijn moeilijke financiële situatie.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team