Zoeken

Marokko: man bezet huis wereld-Marokkanen en verhuurt het zelfs

29 juni 2019 - 13:20 - Marokko

©

Een man wordt in Casablanca vervolgd voor het bezetten van een appartement van een Marokkaanse vrouw die in het buitenland woont. Hij woonde er zelf jarenlang en verhuurde het vervolgens met valse documenten.

De verdachte vernam jaren geleden dat het appartement in de wijk Salmia leegstond en besloot er met zijn vrouw te gaan wonen. Hij betaalde iemand om water en elektriciteit te hebben en bleef er jarenlang wonen.

Volgens Assabah was het voor de zieke vrouw van de verdachte steeds moeilijker om in het appartement op de derde verdieping te wonen. Het koppel verhuisde en de man, ervan overtuigd dat niemand nog de woning zou opeisen na al die jaren, zocht een nieuwe huurder. Hij verhuurde het appartement aan een gezin met een valse huurcontract voor 2000 dirham per maand.

Maar de eigenares van het appartement keerde eerder dit jaar terug naar Marokko en ontdekte dat haar woning bezet was. Ze dacht eerst dat een familielid het appartement had verhuurd maar toen dat niet het geval bleek te zijn stapte ze naar de autoriteiten.

Een snel onderzoek leidde de politie tot de man die het appartement had bezet en vervolgens verhuurd. Hij werd gearresteerd en in bewaring gesteld. Voor een nog onduidelijke reden besloot de eigenares van de woning haar klacht in te trekken. Lydec, elektriciteitsleverancier in Casablanca, heeft echter aangifte gedaan. De man blijft dus vervolgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team