Zoeken

Marokko 2e gevaarlijkste bestemming voor vrouwen die alleen reizen

3 augustus 2017 - 22:00 - Marokko

©

Een nieuwe ranglijst die slecht zal vallen bij de toerisme verantwoordelijken in Marokko. Het koninkrijk wordt als tweede gevaarlijkste bestemming voor vrouwen die alleen reizen beschouwd.

Dat blijkt uit een peiling van de Amerikaanse vakantiewebsite Trip.com waarvan de resultaten door Forbes werden gesynthetiseerd. Voor de peiling werden honderden reizigster ondervraagd en werd er rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken worden aanbevolen.

Volgens Medias24 zijn vooral seksuele en mondelinge intimidatie problematisch in Marokko. Forbes raadt vrouwen als gevolg aan om zich in Marokko te bedekken om minder te worden lastiggevallen.

De criminaliteit is ook hoog. Het Amerikaanse ministerie adviseert uitstappen ’s nachts te vermijden en uiterst waakzaam te blijven.

Naast Marokko worden negen andere bestemmingen afgeraden aan vrouwen die alleen willen reizen, waaronder Guatemala, Turkije, Ecuador, Colombia, de Bahama’s, Peru, India, Jamaica en Egypte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team