Zoeken

Marokkaanse vrouwen komen om bij stormloop in Sebta

29 augustus 2017 - 17:10 - Gemeenschap

©

Nieuwe drama in Sebta. Twee Marokkaanse vrouwen zijn maandag bij een stormloop omgekomen. Sinds het begin van het jaar kwamen vier vrouwen bij de grensovergang Bab Sebta om.

Volgens Mohamed Benaissa, voorzitter van het Noordse observatorium voor de rechten van de mens ONDH raakten de twee vrouwen van 34 en 45 jaar ernstig gewond na te zijn vertrappeld. Ze werden in een ernstige toestand naar het Hassan II ziekenhuis afgevoerd waar ze aan hun verwondingen bezweken.

Ondanks de veiligheidsmaatregelen die langs beide kanten van de grensovergang werden getroffen en de renovatiewerken die werden uitgevoerd, werden in de afgelopen weken meerdere incidenten gemeld. De grensovergang wordt na dergelijke incidenten soms voor meerdere dagen gesloten zoals dat begin augustus nog het geval was.

Er werd tevens quota opgelegd door de Spaanse autoriteiten. Zo mogen maximaal 4000 draagsters dagelijks de grens oversteken en mogen ze een beperkt aantal kilo’s spullen naar Marokko smokkelen.

In Marokko werd eveneens besloten om het aantal wekelijkse grensoversteken te verminderen en aparte gangen voor vrouwen en mannen te voorzien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team