Zoeken

Algerijnse vrouw die illegaal in Marokko woont smeekt Algerije om paspoort voor zoon

30 december 2020 - 17:20 - Marokko

©

Een Algerijnse vrouw die al meer dan twintig jaar illegaal in Marokko woont, heeft de Algerijnse autoriteiten via het internet in een smeekbede opgeroepen om het voor haar zoon mogelijk te maken om naar Algerije af te reizen.

De alleenstaande moeder, wiens video rond gaat op alle sociale netwerken, woont al 27 jaar in de wijk Derb Ghallef, in Casablanca. Ze spreekt in de video over de goede relaties die ze met Marokkanen heeft opgebouwd en hoe zij haar hebben geholpen om haar plek te vinden in Marokko. "Ik ben goed geïntegreerd in Marokko, weinig mensen weten dat ik Algerijnse ben". Omdat ze geen inkomen heeft, leeft ze voornamelijk van de hulp die ze krijgt van haar buren, meldt observalgerie.

Het probleem van de Algerijnse is echter dat ze geen papieren meer heeft om naar Algerije te reizen voor familiebezoek. "Ik heb mijn papieren verbrand, niet uit wrok, maar om persoonlijke redenen", zegt ze. Haar wens is niet zozeer dat zij papieren krijgt om naar haar land van origine af te reizen. Ze wil dat haar zoon de Algerijnse nationaliteit krijgt zodat hij zijn familie kan bezoeken die hij nog nooit heeft ontmoet.

De Algerijnse ambassade is tot nu toe niet bereid om de vrouw te helpen. Zij kreeg tijdens een bezoek aan de ambassade te horen dat zij haar zoon daar vlak na de geboorte aan had moeten geven. Door het verspreiden van de video hoopt de vrouw alsnog op een positieve reactie van de Algerijnse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team