Zoeken

Marokko: geruchten over aanwezigheid Atlasleeuw veroorzaken paniek

19 januari 2024 - 10:00 - Marokko

©

In de provincie Ouarzazate heerst al enkele weken onrust door aanhoudende geruchten over de aanwezigheid van de Atlasleeuw in het wild.

Deze geruchten wakkerden aan nadat het levenloze lichaam van Abdelrahmane, een man van in de vijftig, vorige donderdag werd gevonden in Zaouia Sidi Ali Ouhmad, in de gemeente Tidili. Het slachtoffer was al twee dagen vermist voordat zijn verminkte lichaam werd ontdekt. De Koninklijke Gendarmerie, lokale autoriteiten en forensisch technische politie zijn naar de plaats van het incident gegaan, en er is een onderzoek gestart om de doodsoorzaak vast te stellen.

Lees ook: Terugkeer Atlasleeuw in Marokko: feit of fabel?

Sommige bronnen suggereren dat zwerfhonden de oorzaak van de dood kunnen zijn, terwijl anderen geloven dat de Atlasleeuw, die voor het laatst in de jaren 1940 in het Atlasgebergte werd gezien, verantwoordelijk is voor de dood van de vijftiger. Onlangs verklaarde een jonge vrouw, die haar schapen hoedde in een bos nabij Ait Boukhiou, gemeente Sebt Ait Rahou in de provincie Khenifra, dat ze was aangevallen door een leeuw.

Het Nationaal Agentschap voor Water en Bossen heeft in een verklaring aangegeven dat het samen met lokale autoriteiten en de Koninklijke Gendarmerie de gehele omgeving heeft doorzocht. "Na het onderzoek en de zoektocht op het veld zijn de gevonden sporen geanalyseerd en geïdentificeerd. Deskundigen hebben ze toegeschreven aan de familie van de hondachtigen, mogelijk een hond of een Noord-Afrikaanse wolf," aldus de verklaring.

Lees ook: Mysterie rond terugkeer Atlasleeuw opgelost in Marokko

Het Agentschap acht de mogelijkheid van leeuwenaanvallen onwaarschijnlijk en benadrukt dat haar teams de zoekacties in het veld zullen voortzetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team