Zoeken

Marokko veilige reisbestemming voor Amerikanen

22 september 2022 - 19:00 - Marokko

©

Volgens het laatste rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, is Marokko een veilige bestemming voor Amerikaanse reizigers. Zij worden echter aangespoord om waakzaam te blijven.

In een verklaring op zijn website heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken het advies voor Amerikanen die van plan zijn op vakantie te gaan, geactualiseerd. Marokko behoort nu tot de veilige bestemmingen. Elk land krijgt een reisadvies van 1 tot 4. Niveau 1 adviseert om voorzorgsmaatregelen te nemen, niveau 2 om dubbel op te passen, niveau 3 om reizen te heroverwegen en niveau 4 om het land in kwestie te vermijden.

Lees ook: Israël past reisadvies aan voor Marokko

In deze nieuwe lijst van te bezoeken of te vermijden landen, staat Marokko op niveau 1. Ook Koeweit en Mauritius zijn door het State Department aangewezen als veilige gebieden met een reiswaarschuwing van niveau 1. Sommige waarschuwingen gelden echter nog voor Koeweit en Mauritius. Reizigers naar Koeweit zijn gewaarschuwd om niet naar de grens met Irak te reizen en reizigers naar Mauritius moeten zich bewust zijn van de hoge Covid 19-gevallen in het land.

Lees ook: Marokko in top 5 beste bestemmingen voor Brussels Airport

Geen enkel land is ingedeeld op niveau 4. Mauritanië is bijgewerkt tot niveau 3, dat volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken "een bestemming is die moet worden heroverwogen vanwege criminaliteit en terrorisme". Bepaalde gebieden zijn door het Mauritaanse leger aan beperkingen onderworpen. Volgens deze laatste zijn "geweldsdelicten zoals overvallen, gewapende aanvallen en aanslagen aan de orde van de dag".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team