Zoeken

Marokko: meer geboorten en minder sterfgevallen in 2021

25 november 2021 - 17:51 - Marokko

©

Volgens een rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde het Marokkaanse Burgerlijke Stand gemiddeld 1631 geboorten en 488 sterfgevallen per dag in 2021.

Volgens een document opgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en ter beschikking gesteld aan de krant Al Oâmk, is het aantal geboorte- en overlijdensaangiften in de eerste helft van 2021 met 5,51% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Lees ook: Marokko gaat in 2024 bevolking tellen

In detail: het aantal aangiften bij de geboorte van een kind steeg met 0,53%, terwijl het aantal aangiften van overlijden met 26,48% steeg in vergelijking met de overeenkomstige periode in het voorgaande jaar. Het rapport vermeldt dat, met de uitbraak van Covid-19, het aantal gemelde sterfgevallen de afgelopen twee jaar is toegenomen, terwijl het aantal geboorten aanzienlijk is gedaald.

Lees ook: Marokko heeft ruim 33,8 miljoen inwoners

Voor de demografische gegevens zijn deze statistieken van de burgerlijke stand een belangrijke gegevensbron. Deze zijn verkregen door middel van onderzoek dat is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Directie Statistiek van de Hoge Commissie voor Planning (HCP)

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team