Zoeken

Marokko: economische groei van 5,3% verwacht in 2021

27 juni 2021 - 21:00 - Economie

©

Bank Al Maghrib verwacht dit jaar een economische groei in Marokko van 5,3%. Deze voorspelling is echter omgeven door veel onzekerheid door de snelle verspreiding van de nieuwe varianten van het coronavirus en de ongelijke vooruitgang in de bestrijding van het virus in verschillende landen ter wereld.

De Marokkaanse Centrale Bank verwacht dat de toegevoegde waarde van niet-agrarische activiteiten in 2021 met 3,6% zal toenemen. Ook wordt er een goede graanoogst voorspeld waardoor de opbrengsten uit de agrarische sector met 17,6% zullen groeien. De gehele economie zal volgens de prognoses van Bank Al Maghrib een groei kennen van 5,3%. Deze voorspellingen worden gedaan in een persbericht dat is gepubliceerd naar aanleiding van de tweede kwartaalvergadering van de Marokkaanse bank.

Lees ook: Groei Marokkaanse economie met 6,3% gedaald in 2020

Voor 2022 verwacht Bank Al Maghrib een economische groei van 3,3% omdat de niet-agrarische sectoren naar verwachting met 3,8% zullen groeien. Voor de agrarische sectoren wordt volgend jaar een daling van 2% verwacht, hoewel de graanproductie in 2022 naar verwachting wel iets hoger uit zal vallen dan in dit jaar.

Volgens de prognose van Bank Al Maghrib zal de economische groei in dit jaar en in 2022 vooral worden aangedreven door de versoepeling van de beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de financiële steun die de overheid heeft geboden aan bedrijven om de coronaviruspandemie door te kunnen komen. Echter vermeldt de bank er wel bij dat de onzekerheid over de wereldwijde ontwikkeling van de pandemie het moeilijk maakt om accurate prognoses te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team