Zoeken

Marokko weigert EU-migrantenkampen te hosten

10 juli 2018 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft een voorstel van de Europese Unie om kampen voor migranten in het koninkrijk te vestigen, definitief verworpen.

Het project werd vorige week door de 28 lidstaten van de Europese Unie gestemd. De EU probeert nu Marokko en meerdere Afrikaanse landen te overtuigen om mee aan het project te werken.

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse zaken, verwierp het voorstel afgelopen donderdag. In een interview met Franse media verklaarde hij tevens dat in Marokko zeer binnenkort een Observatorium voor Migratie ging worden geopend.

Het observatorium zal onder toezicht van de Afrikaanse Unie werken en zal gegevens verzamelen over de migratie in Afrika. Bourita benadrukte dat de Afrikaanse migratie slechts 13% van de migratie in de wereld vertegenwoordigt.

"Het doel is een betere kennis te hebben en vooral een Afrikaans discours te ontwikkelen (...) in reactie op deze kwestie waarvan onze partners om een of andere reden een hoofdthema maken.", verklaarde de minister.

"We overdrijven dus een probleem terwijl het grootste deel van de Afrikaanse migratie zich in Afrika bevindt, 80% van de West-Afrikaanse migratie gebeurt tussen West-Afrikaanse landen. Landen die het zwaarst door migratie worden getroffen zijn Afrikaanse landen. Als je het aantal buitenlanders bekijkt in Afrikaanse landen zoals Ivoorkust, Benin en anderen, zien we dat het probleem misschien fout wordt benaderd.", concludeert de bewindsman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team