Zoeken

Marokko reageert op Israëlische aanval op Rafah

28 mei 2024 - 20:00 - Marokko

©

Marokko heeft de Israëlische aanval op een vluchtelingenkamp in Rafah scherp veroordeeld. In dit kamp, dat meer dan 100.000 Palestijnse vluchtelingen huisvest, vielen tientallen doden en honderden gewonden.

De aanval is een flagrante schending van het internationaal recht en het internationale humanitaire recht, aldus een woordvoerder van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland.

Lees ook: Koning Mohammed VI haalt hard uit naar Israël

"Het Koninkrijk, onder leiding van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al Quds Comité, benadrukt de noodzaak om te voldoen aan de beslissing van het Internationaal Gerechtshof. Deze roept Israël op om onmiddellijk zijn militaire operaties in Rafah te staken," voegt het ministerie toe. Marokko herhaalt zijn oproep voor een onmiddellijk en duurzaam staakt-het-vuren, de bescherming van de Palestijnse bevolking en de onbelemmerde levering van humanitaire hulp aan de Gazastrook via alle grensovergangen, inclusief de grensovergang bij Rafah.

Lees ook: Ziyech viert Turkse landstitel met Palestijnse vlag

De Marokkaanse regering dringt aan op naleving van internationale resoluties en benadrukt het belang van het waarborgen van veiligheid en hulpverlening voor de Palestijnen. De recente aanval heeft de noodzaak vergroot om effectieve humanitaire corridors te openen en hulporganisaties ongehinderde toegang te bieden om de noden van de bevolking te verlichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team