Zoeken

Marokko veroordeelt douaniers tot celstraf voor handel in buitenlandse auto’s

1 mei 2014 - 21:20 - Gemeenschap

©

Acht douaniers en een politieagent zijn door de rechtbank in Tetouan, tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor illegale handel in buitenlandse auto’s.

Volgens Noon presse werkten de verdachten aan de grens met Sebta. Vier andere mensen werden in dezelfde zaak berecht, waaronder een Marokkaan uit Sebta.

Allen werden vervolgd voor "deelname aan een criminele organisatie gespecialiseerd in de handel in buitenlandse auto’s, valsheid in geschrifte, corruptie en het niet melden van een misdaad".

De acht douaniers en de politieagent kregen ook boetes gaande van 2 tot 15 miljoen dirham voor de hoofdverdachte, een man die zich ’de Mauritaniër’ liet noemen.

In november vorig jaar werd de handel aan de grens met Sebta ontdekt, toen een verdachte de grens wilde oversteken met een auto met buitenlands kenmerk. Het was de achtste keer dat hij Marokko binnenkwam met een verschillende auto en zonder voertuig naar de Spaanse enclave terugkeerde.

Na onderzoek ontdekte de politie dat de man in opdracht van een criminele bende gespecialiseerd in het smokkelen van buitenlandse auto’s werkte. De auto’s werden in Marokko en Mauritanië verkocht met vervalste documenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team