Zoeken

Marokko veroordeelt dertien terreurverdachten tot celstraf

30 november 2014 - 17:56 - Marokko

©

De antiterrorisme rechtbank in Salé heeft donderdag van 2 tot 4 jaar celstraffen uitgesproken tegen dertien terreurverdachten in vijf verschillende zaken.

In de eerste zaak werd een verdachte tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het vormen van een criminele bende om terroristische daden voor te bereiden, wapenbezit en -gebruik. De man heeft zich volgens de politie bij de Islamitische Staat aangesloten om de Jihad te voeren.

In de tweede zaak sprak de rechtbank eveneens een celstraf van 4 jaar uit tegen de hoofdverdachte. Drie medeverdachten kregen 3 jaar celstraf en nog drie anderen werden tot 2 jaar cel veroordeeld. De zeven verdachten werden schuldig bevonden aan het vormen van een criminele bende om terreuraanslagen te plegen, het verheerlijken van terrorisme en verboden samenkomst.

In de derde en vierde zaken werden twee mannen, waaronder een Franse Marokkaan, tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het verheerlijken van terrorisme.

Tot slot werden drie verdachten tot 2 jaar gevangenis veroordeeld in de vijfde zaak. Ook zij werden veroordeeld voor het vormen van een criminele bende, het ondersteunen en niet aangeven van andere terreurverdachten en verboden samenkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team