Zoeken

Marokko steunt Jemen met 1 miljoen dollar

3 maart 2021 - 14:00 - Marokko

©

Marokko heeft een financiële bijdrage van 1 miljoen dollar toegekend aan de internationale humanitaire hulp voor Jemen. Dat maakte minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken maandag in Rabat bekend.

"Marokko heeft onder leiding van Koning Mohammed VI, in zijn buitenlands beleid altijd veel aandacht gehad voor humanitaire acties", verklaarde Bourita tijdens een vergadering over het ’Plan voor humanitaire hulp in Jemen’.

Voor de minister van Buitenlandse zaken is een duurzame politieke oplossing nodig om een einde te maken aan de humanitaire crisis in Jemen, waardoor een groot deel van de bevolking geen toegang heeft tot voedsel of medicijnen. "De internationale gemeenschap moet ingrijpen om aan de Jemenieten een vreedzaam, veilig en stabiel leven te garanderen", aldus de bewindsman.

In deze oorlogscontext moet dringend worden opgetreden om te voorkomen dat 22 miljoen Jemenieten (of 75% van de bevolking) hongersnood lijdt, voegde Nasser Bourita eraan toe. De minister verwelkomde de internationale solidariteit die zich ontvouwt voor Jemen en benadrukte de steun van Marokko aan de speciale VN-gezant voor Jemen, Martin Griffiths, die ijvert voor een staakt-het-vuren en de hervatting van de politieke onderhandelingen met de nieuwe Jemenitische regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team