Zoeken

Marokko: ruim 300 dokters nemen collectief ontslag

21 april 2019 - 18:00 - Marokko

©

Sinds november vorig jaar hebben honderden artsen in Marokko hun ontslag ingediend bij de regionale afdelingen van het ministerie van Gezondheid.

In de regio Oriental werden 50 ontslagen ingediend, in Ouarzazate 30, in Casablanca 131 en eerder deze week dienden nog eens 305 dokters in het noorden van het land collectief ontslag in.

Volgens de regionale verantwoordelijke van het ministerie van Gezondheid in het noorden, is een collectief ontslag juridisch niet geldig. Elke arts moet zijn ontslag individueel indienen. Allen moeten bovendien blijven werken tot ze een antwoord krijgen van het ministerie.

Maar volgens de dokters wil het ministerie hen gewoon niet laten gaan. Allen zouden al individueel ontslag hebben genomen maar zouden nooit een antwoord hebben gekregen van de afdeling. Zelfs de justitie heeft hen gelijk gegeven, maar het ministerie blijft weigeren.

De artsen eisen betere werkomstandigheden, een hoger salaris maar ook een betere opvang van de patiënten. Op 29 april zullen alle artsen een zwarte blouse dragen om tegen de handelingen van het ministerie te protesteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team