Zoeken

Rusland’s diesel blijft populair in Marokko

18 augustus 2023 - 19:00 - Economie

©

Marokko is de vierde grootste importeur van Russische diesel in de laatste twee weken van augustus. Dit blijkt uit gegevens van Refinitiv Eikon.

De maritieme export van diesel en gasolie uit Rusland bereikte ongeveer 1,7 miljoen metrische tonnen in de eerste 14 dagen van augustus. Dit is een stijging van 7% vergeleken met dezelfde periode in juli, volgens door Reuters geciteerde gegevens van Refinitiv Eikon. Een groei die verklaard wordt door hoge productievolumes na de versoepeling van het onderhoud van de raffinaderijen.

Lees ook: Marokko ontkent verbod op import Russische olieproducten

Met bijna 720.000 metrische tonnen, ofwel 42% van de totale export van Rusland, blijft Turkije de belangrijkste bestemming voor Russische diesel. Daarna komt Brazilië, dat sinds het begin van deze maand ongeveer 140.000 metrische tonnen heeft geïmporteerd. Verder staan Ghana met 75.000 metrische tonnen en Marokko met 68.000 metrische tonnen. Togo maakt met 60.000 metrische tonnen de top 5 compleet.

Lees ook: Embargo of niet, Marokko koopt nog steeds Russische olie

Ook vermeldenswaardig is dat er deze maand geen enkele lading Russische diesel gezien is op weg naar Saoedi-Arabië, waar slechts één zending in juli werd geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team