Zoeken

Marokko: wie heeft recht op compensatie na noodweer?

13 januari 2021 - 20:20 - Marokko

©

Verschillende overheidsinstanties, waaronder het Solidariteitsfonds, zijn in actie gekomen om de gedupeerden van het noodweer van vorige week in Marokko te helpen. Het fonds heeft bekend gemaakt wie er in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe zij zich hiervoor aan kunnen melden.

Het noodweer dat sinds 5 januari over Marokko is getrokken heeft flinke schade aangericht aan de infrastructuur, waaronder bruggen, wegen en trottoirs. In Casablanca stortten verschillende huizen in en kwamen winkels onder water te staan.

Voordat er vergoedingen kunnen worden toegekend en uitbetaald moet de Marokkaanse overheid het slechte weer eerst kwalificeren als een "catastrofale gebeurtenis". De volgende groepen slachtoffers die niet zijn verzekerd tegen natuurrampen komen in aanmerking voor een vergoeding:

• Mensen die lichamelijk letsel hebben opgelopen dat rechtstreeks is veroorzaakt door de rampzalige gebeurtenis, inclusief mensen die deelnemen aan hulp- en reddingsacties.

• Leden van een huishouden van wie de hoofdverblijfplaats door de gebeurtenis onbewoonbaar is geworden.

De slachtoffers moeten zich registreren bij het ministerie van Binnenlandse Zaken om een beroep te kunnen doen op de diensten van het Solidariteitsfonds.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team