Zoeken

Marokko: slachtoffers ’Jaren van lood’ wachten nog steeds op compensatie

11 december 2020 - 22:20 - Marokko

©

De slachtoffers van de ’Jaren van lood’ wachten nog steeds op de behandeling van hun pensioenaanvragen. Deze zouden door administratieve rompslomp nog steeds niet zijn afgewikkeld. De deadline staat vooralsnog op het einde van het jaar voor sommige slachtoffers.

Volgens de nationale mensenrechtenorganisatie CNDH worden er momenteel besprekingen gehouden met verschillende overheidsdiensten om de dossiers van de slachtoffers te behandelen.

Volgens een verklaring van de CNDH hebben sommige slachtoffers hun aanvraag te laat ingediend. Zij komen met de verklaringen omdat er voor de regionale hoofdkantoren gedemonstreerd zal worden door slachtoffers. Zij eisen compensatie voor hun leed waar ze volgens het verzoeningsprogramma IER, dat in 2004 door Koning Mohammed VI in het leven is geroepen, ook recht op hebben.

De commissie geeft aan dat er al een oordeel is geveld over de meeste dossiers. Zij zeggen niet te gaan over dossiers die te laat zijn ingeleverd. De CNDH is echter bereid om met een oplossing te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team