Zoeken

Marokko: 3 jaar celstraf voor kopen stemmen

14 augustus 2021 - 16:20 - Marokko

©

De vertegenwoordiger van de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI) bij de vakbondsverkiezingen in de regio Guelmim, is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens het kopen van stemmen.

Het vonnis is uitgesproken op woensdag 11 augustus. De rechtbank van eerste aanleg van Guelmim heeft de RNI-kandidaat veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Er circuleerde een video op sociale netwerken waarop te zien is hoe hij tijdens de vakbondsverkiezingen van afgelopen vrijdag geld uitdeelt in ruil voor stemmen.

Lees ook: Marokko: verkiezingskandidaat gearresteerd wegens corruptie (video)

Volgens de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg te Guelmim, was de betrokkene het onderwerp van een onderzoek op de dag van het incident. De openbare aanklager liet hem weten dat vervolging zou kunnen plaatsvinden, afhankelijk van de resultaten van het onderzoek en overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: partijen schenken schapen voor Eid ul-Adha

Het bestuursorgaan van de Nationale Groepering van Onafhankelijken meldde in een verklaring dat het ook een intern onderzoek heeft geopend naar de kwestie van geld in ruil voor stemmen, met bevriezing van het lidmaatschap van de kandidaat totdat de resultaten van het gerechtelijk onderzoek bekend zijn gemaakt.

De regionale afdeling van de RNI verzekerde dat de zaak is voorgelegd aan de organisatorische instellingen, om in het licht van de resultaten van het onderzoek de verantwoordelijkheden vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team