Zoeken

Marokko blokkeert opening Ikea-winkel

29 september 2015 - 09:11 - Marokko

©

De opening van de eerste Ikea winkel in Marokko gaat niet door. De opening stond voor dinsdag 29 september gepland maar werd op het laatste moment geannuleerd. Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken komt dat door een vergunning die niet in orde is.

In een door ons ontvangen verklaring laat de afdeling weten dat Ikea de opening van de winkel heeft besloten terwijl de meubelgigant nog geen conformiteitsvergunning van de Marokkaanse autoriteiten heeft ontvangen.

Volgens Akhbar Al Yaoum is de uitstel van de opening van Ikea echter te wijten aan de plannen van Zweden om het Polisario te erkennen en de verwachte opening van een ambassade van de onafhankelijkheidsbeweging voor de Sahara in Stockholm.

Marokko maakt zich zorgen over de plannen van Zweden en het voorstel van de VN-gezant voor de Sahara Christopher Ross om een "Zwitserse Confederatie" op te richten om de Sahara-kwestie op te lossen. Koning Mohammed VI heeft aan Premier Abdelilah Benkirane gevraagd om de leiders van de belangrijkste Marokkaanse politieke partijen te verzamelen om het Sahara-dossier te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team