Zoeken

Marokko opent ambassades in Panama en Paraguay

9 november 2015 - 11:29 - Marokko

©

Marokko gaat zeer binnenkort ambassades openen in Paraguay en Panama. Beide landen hebben hun steun aan de onafhankelijkheidsbeweging voor de Sahara Polisario ingetrokken.

De opening van de twee ambassades werd door minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken bekend gemaakt in een interview met Spaans persagentschap EFE.

Meerdere ambassades zullen in de komende maanden in meerdere landen worden geopend, maar meer wilde Mezouar daar niet over zeggen. Ook over de openingsdatum van de ambassades in Paraguay en Panama weigerde hij te communiceren.

Nog steeds volgens Mezouar hebben de twee landen de complexiteit van het conflict rond de Sahara begrepen en weten nu dat er "geen natie of land, of zelfs de grondvesten van een staat of republiek zijn", voor de creatie van de Arabische Democratische Republiek Sahara (ADRS).

Panama had in november 2013 zijn steun aan het Polisario ingetrokken en een einde gemaakt aan de diplomatieke betrekkingen met de ADRS. Vijf maanden later opende Panama een ambassade in Marokko. Paraguay deed hetzelfde in 2014 en gaf zijn steun aan het autonomieplan van Marokko voor de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team