Zoeken

Ikea opent pop-up stores in Marokko

17 oktober 2017 - 16:40 - Marokko

©

Op vrijdag 20 oktober zal de Zweedse meubelgigant Ikea drie nieuwe pop-up stores in Marokko inhuldigen. De winkels komen in Casablanca, Tanger en Marrakech. Het is de eerste keer dat de groep pop-up stores in Marokko opent.

In de Ikea pop-up stores in de winkelcentra Anfa Place in Casablanca, Socco Alto in Tanger et Al Mazar in Marrakech, krijgen klanten met behulp van tabletten een 360° rondleiding in een typische Ikea winkel en worden door medewerkers van de groep geholpen om bestellingen te plaatsen.

Ikea opende na maanden uitstel en politieke spanningen tussen Marokko en Zweden, dat de Polisario wilde erkennen, een eerste winkel in Marokko op 16 maart 2016. De winkel is gelegen in Zenata bij Casablanca en verwelkomde in het eerste jaar ruim 2 miljoen bezoekers.

De Zweedse groep werd nog voor de opening van de eerste winkel in het koninkrijk sterk bekritiseerd vanwege de prijzen die er werden gehanteerd en die soms tot 30 procent duurder waren dan in de meeste Europese landen.

Tijdens een persconferentie ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de winkel in Casablanca liet de CEO van Ikea Marokko, Marcos Agudo, weten dat daar verandering in was gekomen. De prijzen van ruim duizend producten werden met 30 procent verlaagd en een groot deel van de collectie is nu goedkoper dan in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team