Zoeken

Marokko blokkeert invoer bier

25 maart 2015 - 11:37 - Economie

©

Een groot aantal voedingsmiddelen, waaronder bier, mogen niet meer in Marokko worden ingevoerd en verkocht. Dat heeft de staatsdienst voor voedselveiligheid en voedselkwaliteit ONSSA besloten.

Tientallen containers werden tegengehouden door de douanediensten vanwege een etiketteringsprobleem. De ONSSA eist dat standaard informatie zoals de naam en adres van de importeur worden vermeld, wat leidde tot de inbeslagneming van de goederen.

Bierimporteurs zeggen niet aan de nieuwe normen te kunnen voldoen. Voor flessen bier is het geen probleem, etiketten kunnen gewoon op de flessen worden geplakt. Maar voor blikjes is een duur toestel nodig om de gevraagde informaties te drukken. Bierleveranciers weigeren het materieel te kopen omdat de hoeveelheid bier die in Marokko wordt ingevoerd te laag is.

De ONSSA vindt de uitleg niet overtuigend. De maatregel is namelijk al sinds 2007 van kracht. Leveranciers en importeurs van bier hebben dus 8 jaar de tijd gehad om zich voor te bereiden.

Vorig jaar verbruikten Marokkanen 780.000 hectoliter bier, waarvan 30.000 hectoliter werd geïmporteerd door een twintigtal bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team