Zoeken

Alcoholverkoop daalde vorig jaar in Marokko

25 januari 2015 - 12:43 - Marokko

©

In 2014 is de verkoop van alcohol in Marokko met 5% gedaald, dit ondanks de eindejaarsfeesten en vele promoties. Reden zijn de hoge belastingen en het informeel circuit.

Uit cijfers van de Marokkaanse douane blijkt dat vorig jaar 1,123 miljoen hectoliter alcohol via legale handel aan consumenten werd verkocht in Marokko. Vooral de verkoop van wijn ging sterk achteruit met een daling van 10%. Daarna volgen bier met 3% minder en sterke drank met een 1%-daling.

Volgens La Vie Eco hebben alcoholverkopers in het afgelopen jaar veel inspanningen geleverd om een daling te vermijden. Zo daalden de prijzen van bepaalde wijnen met 6-7 dirham of werden gratis flessen weggegeven.

Wijnhuis Les Celliers de Meknes gaf bijvoorbeeld een gratis fles voor vier gekochte flessen. Bij brouwerij Brasserie du Maroc werden dankzij het nieuw low-cost bier Kania enkele klanten teruggewonnen die voor de informele sector hadden gekozen.

In Marokko wordt de aandeel van de informele alcoholmarkt op 20-30% geschat. Mahia (gedistilleerde vijgenalcohol) blijft een groot succes voor het informeel circuit, met een jaarverkoop van ruim 300.000 hectoliter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team