Zoeken

Marokko bouwt ’eigen Berlijnse muur’ aan grens met Algerije

31 mei 2015 - 16:36 - Marokko

©

Marokko heeft de bouw gestart van een ruim 100 kilometer lange hek langs de grens met Algerije. Marokko wil daarmee de terroristische dreigingen, illegale immigratie en smokkel bestrijden.

Het project was vorig jaar door de media bekendgemaakt maar nog nooit officieel bevestigd. Daar kwam eerder deze week echter verandering in met een toespraak van Premier Abdelilah Benkirane in het Parlement.

Afgelopen dinsdag gaf het regeringshoofd de bouw van de grenshekken toe. Volgens hem wordt het project gerechtvaardigd door de geschillen tussen de twee landen.

In juli vorig jaar had minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken de bouw van de muur impliciet erkend tijdens een verklaring over de terroristische dreiging.

De landsgrenzen tussen Marokko en Algerije zijn sinds 1994 gesloten. Marokko had toen besloten om een ​​visum op te leggen aan Algerijnse onderdanen, na de terroristische aanval op een hotel in Marrakech. Rabat beschuldigde toen de Algerijnse geheime diensten ervan de aanval te hebben voorbereid. Als antwoord besloot Algerije de landsgrenzen te sluiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team